Брой 6/2014

3.00лв.

В този брой на списание GP News ви представяме актуални новини с акцент дерматология. В първите страници на броя доц. д-р С. Марина и доц. д-р Ж. Казанджиева заедно с техния екип разглеждат подробно кожните некрози, а доц. д-р С. Василева от клиниката по дерматология и венерология към Медицински факултет – София описва придобитите алопеции. В централната тема на броя сме включили и публикация за диагностиката на алопеция ареата и съвременна класификация въз основа на разпространението на алопетичните петна. От доц. д-р Л. Дурмишев от катедрата по дерматология и венерология към МУ – София ще научите за кожните прояви при психотични заболявания и стрес. В рубриката “Нашето интервю” чл. кор. проф. д-р Николай Цанков, председател на Българското дерматологично дружество и член-кореспондент на БАН, разказва подробно за новостите в областта на дерматологията. В следващите страници ще имате възможност да прочетете интересна статия за локалното приложение на епителизиращи средства, антибиотици и кортикостероиди. Специално за педиатрите д-р Св. Тусчиева дава важни препоръки за безопасно заместващо хранене на кърмачетата. В настоящия брой на списанието сме включили статия за ново проучване при лечение на пациенти с остър бронхит след приложение на GeloMyrtol forte. В частта дерматология доц. д-р Г. Пехливанов от кожната клиника към УМБАЛ “Александровска” – София прави съвременен преглед на индикациите за приложение на лекарствения продукт Дефламол маз.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглеждат предимствата и недостатъците при приготвянето на магистрални и фармакопейни лекарствени форми.

В рубриката “За практиката” д-р К. Георгиев описва приложението на Entan и GinGira в лекарската практика при хронична венозна недостатъчност. В рубриката сме включили и публикация за диетолечението на гастроезофагеалната рефлуксна болест.

Всички статии в списанието са специално разработени от водещи специалисти в областта на медицината, които имат богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг