Брой 7/2013

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е гастроентерология. Началото на броя поставяме с актуални статии за хроничните вирусни хепатити и хиперферитинемията като рисков фактор за стеатоза при хронична чернодробна болест.

В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Илия Бойкинов, консултант в Клиника по детска ревматология към СБАЛДБ – София, разказва за трудностите и наболелите проблеми в здравеопазването. В рубриката сме включили и полезна информация от доц. д-р Атанас Мангъров, които пояснява как да се предпазят бебетата от ротавирусните диарии през лятото.

В темата на броя, свързана с гастроентерологията сме включили и публикация от доц. д-р Ц. Велинов за значението на човешката микрофлора. В броя ще прочетете още за симптомите, профилактиката и възможностите за лечение на рака на дебелото черво. Специално за педиатрите в броя сме поместили интересни публикации, свързани с детското здраве. Проф. д-р С. Петрова и д-р Л. Рангелова описват актуалните проблеми при кърменето и захранването на деца в кърмаческа възраст. Статията е продължение от брой 6/2014. В страниците на медицинското издание сме публикували и трета част на темата за пренатално установени бъбречни аномалии след раждане. Автор на статията е доц. д-р А. Буева от Клиника по детска нефрология и диализа, МУ – София. От д-р М. Гайдарова ще научите за лечението на нощната енуреза при деца.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглеждат подробно лекарство-индуцираното гадене и повръщане.

В рубриката “За практиката” сме включили публикация за приложението на Fucidin при лечение на панарициум и употребата на GinGira Zinc Pyrithione в лечението на Pityriasis versicolor.

Всички статии в списание GP News са подготвени от видни специлисти в областта на медицината с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг