Брой 7/2015

3.00лв.

В този брой на медицинското списание GP News ви представяме актуални новини с водеща тема АГ и неонатология. В първите страници на броя проф. д-р М. Малинова от АГ Клиника, УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив, акцентира върху ефективното приложение на Феминорм Дуо за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания в постменопаузалния период. Броят продължаваме с любопитна статия за бронхопулмоналната дисплазия. От д-р Р. Сенкова, акушер-гинеколог и специалист по репродуктивна медицина, ще научите какво е мястото на Prenatest в пренаталната медицина. Д-р Марияна Симеонова, директор на Изпълнителната агенция по трансплантация и Проф. д-р Милан Миланов, председател на Болничен анестезиологично-интензивен комплекс при УМБАЛСМ “Пирогов” – София разглеждат подробно темата за донорството и проблемите, свързани с трансплантациите.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” доц. д-р И. Николова, гл. ас. Ю. Войников и маг. фарм. Л. Маринов от Фармацевтичния факултет към МУ – София, описват механизма на действие на лекарствата за лечение на констипация по време на бременност.

В рубриката “Актуално” ще ви запознаем с първия от поредицата медицински семинари във връзка с използването на най-новите 3D технолигии за персонализирано лечение на рак. В рубриката сме включили и публикация за неврокогнитивни нарушения при хора, живеещи с ХИВ и СПИН, както и полезна информация за диагностичния подход и терапевтично поведение при аспирационни чужди тела в дихателните пътища. Ще ви запознем с резултатите от проведено проучване, което има за цел да определи нивото на доверие към действащата здравна система у нас.

В рубриката “За практиката” д-р М. Петрова , дерматолог в ДКЦ 19 – София, споделя опита си от локалното лечение на дерматит в детска възраст.

В статията си, посветена на вирусите, проф. д-р З. Кълвачев представя любопитни факти за човешките папиломни вируси.

Всички статии в списание GP News са подготвени от видни специалисти в областта на медицината с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг