Брой 8/2013

3.00лв.

Акцентът в този брой на списание GP News е хранене и диететика. От първите страници на медицинското издание ще научите какви са предимствата и недостатъците на кетогенните диети. Темата продължаваме с проучвания върху ефекта на пчелните продукти и билкови екстакти при профилактика и лечение на обменни заболявания. В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Симеон Стойнов, началник на Клиника по гастроентерология и пулмология в Токуда Болница София, разговаря за създаването на центъра за комплексно лечение на хранителни разтройства в лечебното заведение. Проф. д-р С. Петрова и д-р Л. Рангелова от националния център по обществено здраве и анализи описват основните характеристики на храненето при деца от 1 до 3-годишна възраст в България. В броя ще прочетете още за фармакологични и клинични изследвания за ролята на глюкоманана при лечение на затлъстяване, както и интересна публикация за хиперферитинемията. Проф. д-р И. Бойкинов засяга темата за връзката между вирусните инфекции и артритите, и системните автоимунни заболявания. В следващите страници на броя ще имате възможност да прочетете любопитна статия от доц. д-р Е. Ботева от факултета по дентална медицина, МУ – София за митовете и реалностите при използването на средства за орална хигиена.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглеждат подробно предимствата, недостатъците и регулаторните изисквания към подсладителите във фармацевтичната практика.

В рубриката “За практиката” д-р С. Горанова описва терапевтичните проблеми и решения при лечението на екзема. В рубриката сме включили и публикации за възстановяването на вагиналната екосистема с Lactobor Intim, лечението на хранителна алергия при кърмачета и приложението на Colon C при запек, висок холестерол и затлъстяване.

Всички статии в списание GP News са разработени от водещи наши и чуждестранни специалисти в областта на медицината, които имат богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг