Брой 8/2019

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е офталмология.

В началото на броя акад. д-р П. Василева, д.м.н., FEBO и д-р Й. Кирилова, СОБАЛ “Акад. Пашев” – София, представят основните насоки при диагностицирането и лечението на глаукома с тесен, закриващ се и закрит преднокамерен ъгъл.

Следващата статия е на тема Зрителен, перцептуален и козметичен комфорт при пациенти с двустранна катаракта, авторски колектив от Катедра „Очни болести и зрителни науки“, МУ – Варна.

Следват повече подробности за необходимостта от скрининг на детското зрение.

Темата на броя продължаваме със следните статии: „Външно перде“ /птеригиум/ – клинична изява, профилактика и съвременно лечение; Късогледство в детска възраст; Лечение на макулната дегенерация, свързана с възрастта – минало, настояще и бъдеще; Лечение на глаукома – актуални тенденции?; Интермитентна екзотропия – клинични случаи; Диагностика на кератоконус; Диабет и око; Какво остава скрито за очите? Влияние на ултравиолетова светлина върху окото; Пресбиопия – решения.

В рубриката „За практиката“ сме включили следните практични статии на тема: Хемороиди – проблеми и решения; Клинично наблюдение за ефективност и безопасност на LIPIBOR при пациенти с хиперлипидемия.

В рубриката „В света на вирусите“ сме публикували статия от д-р Хр. Христов с полезна информация за херпес зостер и неговата ваксинопрофилактика.

В броя сме публикували тест по клиничен случай – Предизвикателства при остра интермитираща порфирия.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг