Брой 9/2013

3.00лв.

Предвид големия интерес водеща тема в този брой на списание GP News е офталмология. Началото на броя поставяме с любопитни и актуални статии от акад. д-р П. Василева, която дава ценни съвети за това как да се предотврати слепотата при диабет, представя интересни клинични случаи на ретинобластом, описва подробно очната туберкулоза. В рубриката “Нашето интервю” акад. д-р П. Василева, която е ръководител на Специализирана очна болница и медицински център за зрение “Академик Пешев”, разказва за проблемите в сектора. В темата на броя, свързана с офталмологията сме включили и публикация за съвременното лечение на катаракта. В броя ще прочетете още за пред- и постоперативна профилактика на очните инфекции с Fucithalmic. Проф. д-р Н. Сивкова от Университетска очна клиника УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив и екип специалисти от Университетска АГ клиника на лечебното заведение описват детайлно ретинопатията при недоносените деца.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София, заедно с техни асистенти, разглеждат новости и перспективи при разработването на лекарстводоставящи системи за очно приложение.

В рубриката “За практиката” специално за педиатрите сме включили публикация за поведението при булозна епидермолиза – акценти при диагностициране на заболяването, клинична картина и лечение.

Всички статии в списание GP News са подготвени от видни специлисти в областта на медицината с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг