Брой 9/2017

3.00лв.

Централна тема в този брой на списание GP News е гастроентерология. Броят започваме със статия от проф. д-р К. Кацаров и авторски колектив, Клиника по Гастроентерология и Хепатология, ВМА – София, от които ще научите повече подробности за капсулната ендоскопия.

В рубриката „Нашето интервю“ проф. д-р Крум Кацаров, председател на Българското дружество по гастроентерология, началник на Клиниката по гастроентерология, ВМА – София, разказва за съвместната работа с общопрактикуващите лекари.

В следващите страници на медицинското издание ще имате възможност да прочетете за чернодробната трансплантация; лечение при пациенти с хроничен вирусен С-хепатит; характеристики на алкохолната чернодробна болест и алгоритъм на поведение при пациенти с остър алкохолен хепатит.

Темата на броя продължаваме със статия за хроничните хепатити в детската възраст, автор: д-р Е. Лазарова, Детска клиника, МБАЛ „Токуда“.

В рубриката „За практиката“ сме включили полезна информация за ролята на свободните радикали и антиоксидантите в патогенезата и лечението на очните заболявания; правило на 5-те „К”-та в принципите на храненето при захарен диабет и затлъстяване; нoв вид биопсия за ранно откриване на тумори.

В броя сме поместили и практична статия за терапевтичните и фармакоикономическите ползи от уикенд терапия при псориазис, автори: д-р С. Горанова и д-р М. Шахид.

От д-р К. Хаджилазов, Ендокринологично отделение, СБАЛДБ, МУ – София, ще научите за ползите и вредите от употребата на палмовата мазнина и любопитни факти за сланината.

От рубриката „В света на вирусите“ ще научите кои са най-смъртоносните микроорганизми днес, въпреки напредъка на медицината.

В броя сме включили тест по клиничен случай – пример за лечение на разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност (РДВХ).

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг