Стартира нов проект на Сдружение „Аутизъм днес“

Стартира нов проект на Сдружение „Аутизъм днес“
468×60 – top

С обучение за специалисти стартира проект „Заедно за невидимите деца на България“ на Сдружение „Аутизъм днес“, финансиран от Столична община по Първа приоритетна ос на програма Европа 2016 г.

„Тенденции в диагностиката на Детски аутизъм и други генерализирани разстройства на развитието“ е темата на първото от серията обучения, което ще се проведе на 11 май 2016 г. от 10:00 ч. в ТОКУДА болница, София, зала „Рапортна”. Гост лектор е д-р IGNATIOS KAFANTARISZEIMPEGLOU, психиатър с дългогодишен опит в работата с развитийни разстройства в Нова Зеландия и Европа.

Обучението официално ще открие д-р Георги Симеонов, изпълнителен директор на Токуда болница. На събитието са поканени представители от институциите, без чиято подкрепа мисията не би била успешна. Сред тях е народният представител и заместник председател на комисията по културата и медиите към НС – Ирена Соколова, д-р Абаджиева, кмет на район Младост и др.

С този проект се продължава каузата на организацията, зад която застанаха много родители, специалисти, работещи с деца от аутистичния спектър, партньори, дарители, съмишленици, приятели, а именно – да се създават условия за качествена грижа за аутистичните личности в България.

В обучението ще се включат специалисти, които работят с деца от аутистичния спектър – психиатри, педиатри, лични лекари, психолози, логопеди, ресурсни учители, педагози и др. като целта е да се повиши информираността чрез трансфер на чужд опит и ноу-хау, да се придобият знания и умения как да бъдат предоставени нужните специализирани грижи за децата с аутизъм по-ефективно, за да се получи успешното им включване в социалния живот.

Всички заинтересовани от това да станат част от положителната промяна, да се присъединят към общността на хората, загрижени за децата с аутизъм, могат да се включат в обучението като се запишат на он-лайн формата http://autismtoday-bg.us13.list-manage.com/track/click?u=7ffcf3e94481e4ee862b3e200&id=067f9a876e&e=675bbcc080 където ще намерят още допълнителна информация.

В проекта се предвижда реализиране на информационна кампания за широката общественост, специалисти, педагогически персонал, обслужващ деца от аутистичния спектър, като основната ни цел е ранна интервенция и превенция на социалната изолация. Повод да се постави дебата в публичното пространство ще стане Световния ден за защита достойнството на аутистичната личност, отбелязван по света от 2005 г. на 18 юни.
За старта на проекта, неговите цели и етапите му на изпълнение ще дадем специална пресконференция, планирана за 27 май в клуб „Перото“ в НДК, за която ще ви информираме допълнително.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom