Старт на информационна кампания за болките в гърба

Старт на информационна кампания за болките в гърба
468×60 – top

На 16.07.2016 г. (събота) от 11.00 часа в Парк Възраждане (в близост до мол София) волейболистът Евгени Иванов ще даде начало на информационната кампания „Не обръщай гръб“. Инициативата, организирана от Българското сдружение на болните от болест на Бехтерев има за цел да помогне за ранното диагностициране на причините за болката в гърба.

Всички, които желаят ще могат да получат полезни съвети и да се забавляват. Водещ на събитието и съпричастен към инициативата ще бъде Симеон Колев.
Празникът ще започне с демонстрационен волейбол мач на пациенти с болест на Бехтерев.

Спортният празник ще продължи със забавления и атрактивните игри за децата и цялото семейство:

– Фризби;
– „Съблечи-Облечи се“;
– Състезание със сапунени балончета;
– Скачане с чувал;
– Пренасяне на надуваема топка;
– Преминаване през обръч;

Информационната кампания ще продължи и на 17 – ти юли (неделя) (от 10.00 до 18.00 часа) в Парк Възраждане. И през двата дни всички, които страдат от болки в гърба ще могат да да се консултират със специалист и да разберат как могат да се справят с болката в гърба.

Болест на Бехтерев

Болест на Бехтерев или Анкилозиращият спондилит е форма на хронично възпаление на гръбначния стълб и сакроилиачните стави, причинено от автоимунен процес. Хроничното възпаление в тези области причинява болка и скованост в и около гръбначния стълб, включително врата и гърба. Заболяването има различен ход – при някои хора то преминава по-леко, но при други протича със силни болки, което се отразява на общото качество на живота. В България хората с болест на Бехтерев са около 30 000 души. Повече за болест на Бехтерев: http://bg.spondylitisbg.org/

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom