Трета национална конференция по персонализирана медицина

Трета национална конференция по персонализирана медицина
468×60 – top

Третата национална конференция по персонализирана медицина на тема: “Персонализираната медицина и нейното място в Националната здравна стратегия“ ще се състои на 25.11.2016 г. /петък/ от 09:00 часа в София Хотел Балкан, зала „Средец“.
Организатор на събитието е Българската асоциация за персонализирана медицина. На форума ще присъстват управителят на НЗОК д-р Глинка Комитов, водещи експерти по лекарствена и реимбурсна политика, медицински специалисти, представители на академичната общност и на пациентски организации и др.
Персонализираната медицина е иновативен подход в съвременната медицина, който се основава на вземане на информирано решение за избора на терапия, базирано на индивидуалните характеристики (най-вече генетични) на всеки конкретен пациент и неговото заболяване. Персонализираната медицина има своето място и при определяне на предразположението към дадено заболяване или състояние и определяне на съответен подход за предотвратяването му. Пример за персонализация в медицината е възможността за прилагане на т.нар. „таргетна терапия“, при която е задължително извършването на конкретно съпътстващо диагностично изследване с цел селектиране на пациенти, които биха имали полза от дадено лечение. Ефектите от прилагането на персонализирания подход се изразяват в по-добър резултат от лечението, повишено качество на живот на отделния пациент, както и спестяване на излишни разходи за неефективно лечение. Персонализираната медицина би могла да промени здравеопазването, като „прекрои“ решенията за избор на терапия, осигурявайки „правилното лечение за точния пациент в подходящото време“ и да спомогне да получим повече стойност от разходите за здравеопазване. Около 40% от новорегистрираните иновативни лекарствени продукти от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) и Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) са за персонализирано лечение и тази тенденция ще продължава в бъдеще.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom