Удължава се срокът за кандидатстване в конкурса „Проектите, които променят живота на пациентите“

Удължава се срокът за кандидатстване в конкурса „Проектите, които  променят живота на пациентите“
468×60 – top

Кандидатстването в конкурса за иновативни решения в сферата на здравеопазването „Проектите, които променят живота на пациента“ се удължава до 15 октомври 2020 г. Промяната се налага във връзка с удължената извънредна епидемична обстановка и вероятността от въвеждане на дистанционна форма на обучение във висшите учебни заведения.

Конкурсът „Проектите, които променят живота на пациентите“ се организира от първото по рода си Ателие по биотехнологии в България – Biotech Atelier, под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание и Министерството на здравеопазването.

Целта е да бъдат предизвикани студенти, специализанти, млади специалисти и докторанти по медицина, здравни грижи, фармация и природни науки да генерират идеи и да предложат своята визия за иновативни решения в сферата на медицината и здравеопазването.

Фокусът на разработките трябва да е насочен към:

  • Генериране на предложения за съвременни модели чрез използване на нови техники (психологически, цветотерапия, техники за справяне със стреса, за подобряване на менталното здраве и състояние на пациента и неговите близки), модерни технологии, подходи и нестандартни решения за подобряване на връзката между лекар и пациент и в своевременната и последваща грижа за пациента.
  • Предложения за възможности за ранна диагностика и скрининг – методи, техники, способи за събиране и обработване на данни за пациентите, които да предоставят информацията за тяхната фамилна история и заболеваемост.
  • Предложения за проследяване и последваща грижа за пациенти в отдалечени и малки населени места.  Идеи, насочени към събиране, съхраняване и обмен на информация за резултатите от лечението, съкращаване на времето за обратна връзка и подобряване на вземането на решения от доставчиците на здравни услуги. Възможност на практикуващите лекари да имат бърз достъп до информацията за пациента и различните опции за лечение – медикаменти, терапии и пр.

Бъдещите медици, фармацевти и специалисти по здравни грижи трябва да представят идеите си в постерна сесия в някоя от трите категории:

  • „Иновация в грижата за пациента“;
  • „Иновативен подход в сферата на скрининга и диагностиката“;
  • „Иновация в здравната система за подобряване достъпа на пациентите“.

Подаването на кандидатури е отворено до 15 октомври 2020 г., включително, ще се извършва и електронно.

468×60 – bottom

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom