Учениците да минават на тест за наркотици при джипито

Учениците да минават на тест за наркотици при джипито
468×60 – top

Задължителният годишен преглед при личния лекар да включва и тест за наркотици за учениците. Тази идея лансира председателят на парламентарната група на ГЕРБ и шеф на комисията по вътрешна сигурност Цветан Цветанов на дискусия, посветена на Световния ден за борба с наркоманиите и трафика на наркотици. Според Цветанов “ако има навременната намеса, можем да запазим много от тези деца“.

По думите му са нужни бързи и ефективни мерки, които да достигнат до всички, но така и не разясни дали тестовете ще са за всички ученици, от каква възраст ще започнат да се правят, как точно учениците ще бъдат задължени да се подложат на тест, ако не желаят или родителите им отказват.

Не бяха представени и подробности колко ще струва подобна мярка на здравната система, където гражданите нямат достъп до далеч по-необходими изследвания, съобщава mediapool.

Цветанов обясни, че има възможност да поддържа комуникация със семейства на засегнати от наркотиците младежи и много от тях крият проблема, за да предпазят децата си от обществена изолация.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom