Към съдържанието
  • За нас
  • За реклама
  • За автори
  • Етични норми
  • Контакти
  • Политика GDPR
    Количка 0
    Facebook
    GPNews
    • Начало
    • ИзданияРазширяване
      • 2025
      • 2020 – 2024Разширяване
        • 2024
        • 2023
        • 2022
        • 2021
        • 2020
      • 2015 – 2019Разширяване
        • 2019
        • 2018
        • 2017
        • 2016
        • 2015
      • 2010 – 2014Разширяване
        • 2014
        • 2013
        • 2012
        • 2011
        • 2010
      • 2005 – 2009Разширяване
        • 2009
        • 2008
        • 2007
        • 2006
        • 2005
      • 2000 – 2004Разширяване
        • 2004
        • 2003
        • 2002
        • 2001
        • 2000
    • СъбитияРазширяване
      • Предстоящи събития
      • Конгресен календар
    • Новини
    • СтатииРазширяване
      • АГ и неонатология
      • Алергология
      • В света на вирусите
      • Гастроентерология
      • Дерматология и козметика
      • Ендокринология
      • Кардиология
      • Неврология и психиатрия
      • Онкология
      • Офталмология
      • Педиатрия
      • Ревматология и ставни заболявания
      • Тест по клиничен случай
      • УНГ и белодробни болести
      • Урология и нефрология
      • Хранене, диететика, метаболизъм
      • Нашето интервю
      • Природата учи
      • Историята учи
      • Други
    • Абонамент
    Количка 0
    Facebook

      GPNews
      ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
      • СЛК подписа меморандум за обучения на млади лекари в Барселона
      • ЕMA одобри под условие ново лекарство за неврофиброматоза тип 1
      • БЛС: НЗОК да плаща за биомаркерите, но не от лекарските заплати
      • Разширяват възможностите за домашно лечение за псориазис и гноен хидраденит
      • 24-31 май – Международна седмица за осведоменост за заболяванията на щитовидната жлеза
      В къщи / Предстоящи събития / София вече е част от световния формат RESTAURANT WEEK

      София вече е част от световния формат RESTAURANT WEEK

      отGP News публикувано на 08.08.201613.09.2022 Предстоящи събития, Събития

                                                               През септември ще е най-вкусната седмица!

      София ще е първият град в България, който се включва в световния формат за кулинарно изкуство „Ресторант Уийк“ (седмица на ресторантите). Кулинарната седмица ще започне на 11 септември и ще завърши с деня на София – 17 септември. Основната идея и мисия на събитието е на достъпни цени всеки да има възможност да опита качествена кухня и разнообразна в доказали се с гастрономически умения и отлично обслужване заведения. В първото издание на София Ресторант Уийк тази година участват 25 ресторанта, в които ще се предлага два вида тристепенно меню на стойност 25 лева. В критериите за подбора на участващите ресторанти е обърнато специално внимание на уникалността на кухнята и интериора, вкусовите качества на предлаганата храна и отличното обслужване. Специално внимание е отделено на различните видове национална и екзотична кухня. Затова мотото – призив на София Ресторант Уийк е „Открий вкусовете на София!“.

      Софиянци и гостите на столицата ще могат да продължат и през септември усещането си за свобода и лято с различни вкусове от цял свят. В столицата непрекъснато нараства броят на ресторантите, които предлагат качествена, вкусна и професионално поднесена храна. София вече има всички шансове да се превърне в дестинация и за кулинарен туризъм. Това е тенденция, която се развива мащабно в последните години по целия свят. Очаква се София Ресторант Уийк да даде на чуждестранните туристи още една причина да посетят столицата в началото на септември.

      Upper dyspeptic syndrome ad

      В този уникален фестивал на ресторантите всеки ще може да опита френска, арменска, сръбска, средиземноморска, италианска, българска, турска, японска и веганска кухня. Всеки от шефовете на ресторантите е подбрал специално меню, което най-добре характеризира и дава целия облик на ресторанта и типа кухня, който представя.

      За инициативата по света

      Форматът „Ресторант Уийк“ води началото си още преди 24 години от Ню Йорк. Всичко започва през 1992 година с отразяването на специално политическо събитие, на което присъстват 15 000 репортера от цял свят. С обслужването и изхранването на репортерите се включват почти всички ресторанти в града на една и съща преференциална и достъпна цена. Ресторант Уийк бързо печели популярност в целите Съединени щати и малко по-късно покорява и Европа. В момента този формат се провежда в над 150 града в света и непрекъснато се развива.

      По традиция в голяма част от европейските столици тази феерия от вкусове на достъпна цена се провежда вече два пъти годишно – есен – пролет или лято – зима. Понякога една седмица не е достатъчна и форматът може да достигне до над 10 дни. В Холандия тази седмица вече е станала национална, като само в Амстердам се включват всяка година над 100 реномирани ресторанта.
      За всички, които искат да участват в София Ресторант Уийк ще могат да направят резервация през мобилното приложение нa www.sofiarestaurantweek.com след 1 септември.

      Организатори на Sofia Restaurant Week са едни от лидерите на печатните и онлайн гидове в България: Sofia In Your Pocket, Zavedenia.BG, Sofia the Insider’s Guide с подкрепата на Столична община.

      Ресторантите, които участват в София Ресторант Уийк са: Клуб Пушкин, Edosushi, Crystal Steak House, Di Valli, Егур, 33 Гастронавта, L’instant, Шафран, Кактус, Orient Garden, MOMA, Кастело ди Сан Марино, Сезони (х-л Хилтън), Соул Кичън, Табиет, Таланти, Котилото, Багри, Вино и Тапас, Избата Винарна, Мармо, Розе, Щастливото Прасе, Петрус

      Навигация

      Предишна Предишна
      Роля на локалните антибиотици при лечение на фурункули
      СледващаПродължаване
      Едноминутно мълчание и включени сирени в Деня на Спасението
      Търсене
      Имунобор стик сашета
      Lekzema Banner
      Psoralek Banner
      GinGira Banner
      hemorid
      fb like

      За нас

      Списание GPNews
      Връстник на GP практиката у нас
      Единственото специализирано издание за общопрактикуващи лекари
      12 месечни книжки на жизненоважни за практиката ви теми

      Меню

      • Начало
      • За нас
      • Контакти

      Информация

      • За автори
      • Етични норми
      • За реклама

      Copyright © 2025 GPNews. Всички права запазени.

      Уеб дизайн и SEO от Трибест

      • ПОЛИТИКА GDPR
      Плъзгане нагоре
      • Начало
      • Издания
        • 2025
        • 2020 – 2024
          • 2024
          • 2023
          • 2022
          • 2021
          • 2020
        • 2015 – 2019
          • 2019
          • 2018
          • 2017
          • 2016
          • 2015
        • 2010 – 2014
          • 2014
          • 2013
          • 2012
          • 2011
          • 2010
        • 2005 – 2009
          • 2009
          • 2008
          • 2007
          • 2006
          • 2005
        • 2000 – 2004
          • 2004
          • 2003
          • 2002
          • 2001
          • 2000
      • Събития
        • Предстоящи събития
        • Конгресен календар
      • Новини
      • Статии
        • АГ и неонатология
        • Алергология
        • В света на вирусите
        • Гастроентерология
        • Дерматология и козметика
        • Ендокринология
        • Кардиология
        • Неврология и психиатрия
        • Онкология
        • Офталмология
        • Педиатрия
        • Ревматология и ставни заболявания
        • Тест по клиничен случай
        • УНГ и белодробни болести
        • Урология и нефрология
        • Хранене, диететика, метаболизъм
        • Нашето интервю
        • Природата учи
        • Историята учи
        • Други
      • Абонамент
      • За нас
      • За реклама
      • За автори
      • Етични норми
      • Контакти
      • Политика GDPR
      Търсене