29 септември – Световен ден на сърцето

29 септември – Световен ден на сърцето
468×60 – top

По традиция, на 29 септември всяка година Световната кардиологична асоциация чества Световния ден на сърцето. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечни болести, високата смъртност, до която водят и начините за превенция. В България Световният ден на сърцето официално се организира от Дружество на кардиолозите (ДКБ) в сътрудничество с БЧК.

Тази година Световният ден на сърцето ще бъде отбелязан с инициатива в 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в София. На събитието ще присъстват председателят на ДКБ доц. Васил Велчев, който ще изнесе лекция на децата за лесен и достъпен здравословен начин на живот, членове на УС на ДКБ, представители на БЧК. Очаква се присъствие от представители на Министерството на здравеопазването.
Тази година фокус на кампанията са подрастващите и семейната среда, а мотото е „Зареди живота си с енергия”, което става с няколко лесни стъпки – здравословно хранене, ежедневна физическа активност, отказ от тютюнопушене. Посланията на здравото сърце ще бъдат символично изпратени от учениците на 32-о СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ към децата на България, надписани от тях на балони, които ще пуснем групово от двора на училището.

Колеги, очакваме ви на 29 септември (четвъртък) от 11.00ч. в 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, София бул. „Христо Ботев“ 63.

Част от кампанията за Световния ден на сърцето е и инициативата в офиациалната страница на ДКБ във Фейсбук „Поздрав от сърце” (facebook.com/cardiobg). В кампанията може да вземе участие всеки, който е успял да се снима с нашите доброволци. Всички кадри се публикуват в официалната страница на ДКБ и условието е всеки да сподели снимката в профила на свой близък, на когото да „подскаже”, че трябва да се грижи за здравето си. Целта е посланието за здраво сърце да стигне до колкото е възможно повече хора.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom