Позиция на Daivobet® в лечението на псориазис – нови данни

Позиция на Daivobet® в лечението на псориазис – нови данни
468×60 – top

Брой 11/2019

Д-р С. Горанова, дерматолог
ОКВД – УМБАЛ, Бургас

Псориазисът е хронично-рецидивиращо възпалително дерматологично заболяване, което се проявява с кожни лезии най-често под формата на плаки със силно изразено залющване и еритем. В лечението на псориазис се вземат предвид патогенетичните данни и хронично-рецидивиращия характер на заболяването. Приблизително 80% от пациентите са подходящи за локално лечение. Локалните кортикостероиди са с висока ефективност, бързо начало на действие, но липсват данни за безопасност
при продължителна употреба. Аналозите на витамин D са с висока ефективност и безопасност, но имат бавно начало на действие. Лекарственият продукт за локално приложение Daivobet® представлява комбинация на витамин D аналога calcipotriol и мощния кортикостероид betamethasone.
Daivobet® gel е предпочитан от пациентите, поради удобството, високата ефективност, бързото действие и уникалната липофилна текстура. Това го прави подходящ за всички нови пациенти с псориазис, пациентите с псориазис, които не се придържат към лечението си или имат проблеми с лечението си, както и за всички пациенти на системна терапия.

КупиАбонамент

468×60 – bottom

Подобни

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom