DiaEuro вдъхновява света към борба със захарната болест

DiaEuro  вдъхновява света към борба със захарната болест
468×60 – top

През 2012 г успоредно с Европейското първенство по футбол в Украйна се провежда и състезание по мини футбол в зала за хора с диабет. Във времето то се превръща в социален проект, чиито цели са промоция на здравословния начин на живот, повишаване осведомеността на населението за същността на диабета, премахване на дискриминацията към хората с диабет, важността на физическата активност за контрол на диабета, доказване , че хората с диабет могат да участват в състезателни спортове, споделяне на грижите за диабета извън националните граници.
Футболът на DiaEuro е повече от игра –това е уникална сила, събираща хората с диабет заедно, променяща живота им и вдъхновяваща света към борба със захарната болест.
Българска асоциация диабет за 4та поредна година участва в състезанието. Отборът ще се радва да приеме нови членове – хора със захарен диабет над 18 г. Треньор на Футболния отбор на БАД Кирил Илиев с готовност ще разговаря с всеки, който проявява интерес към спорт и диабет (тел. + 359 98 887 33 45). Здравословното състояние, наречено диабет не бива да спира хората към активен живот включително и спорт.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom