GinGira Medicasol Spray в хирургичната практика

GinGira Medicasol Spray в хирургичната практика
468×60 – top

Доц. д-р Кр. Калинова д. м.
Катедра Детска хирургия,анестезиология и спешна медицина, УМБАЛ-Стара Загора

Белезите са резултат от естествен оздравителен процес след нарушаване на целостта на кожата (рана, операция или изгаряне). Според вида на травмата, дълбочината, начина на хирургичното обработване и пр. белезите са едва забележими или в различна степен видими, понякога и загрозяващи.

Много хора имат погрешното схващане, че белезите са за цял живот или че единственото им лечение е пластичната операция. Други знаят, че белезите могат да бъдат лекувани с медикаменти, но смятат, че този метод работи само за нови белези. В действителност всеки един белег, независимо от своя произход и възраст, има сравнително добър шанс за успешно премахване чрез гел за лечение на белези.

Белезите могат да бъдат вследствие на операция, травма, порязване, изгаряне, акне, както и от заболявания като например варицела. Независимо от причината за появата им, всички белези са еднакви – нарушение на тъканите на кожата, вследствие на което новоизградените тъкани са различни като тип, функционалност и външен вид. Те са по-твърди, с различен цвят и при тях почти напълно отсъстват потни и мастни жлези. Съдържат по-малко вода, което ги прави по-груби и нееластични. Лечението на белезите се състои в разграждането и омекотяването на тези груби тъкани, което води до изглаждането им, както и намаляване на цветовата разлика. Иновативният холандски продукт GinGira Medicasol /спрей емулсия 30 мл. (GIN GIRA MEDICASOL spray emulsion) е най-новия продукт от серията медицинска козметика GinGira. Уникален високоефективен продукт, който заличава белезите и предотвратява тяхната поява. Силата на продукта се крие в неговата изключителна съставка – пречистен екстракт от Centella asiatica, която действа в няколко насоки: стимулира фибробластите да синтезират т.нар. „добър“ колаген (тип 1), като по този начин ускорява зарастването и правилната епителизация на раната. Освен това ускорява образуването на нови капиляри и подобрява кръвобръщението, което допълнително ускорява процеса на заздравяване. Оказва противовъзпалителен и антимикробен ефект, създавайки защитна бариера срещу микроорганизмите и предотвратява настъпване на инфекция. Но освен бързият оздравяващ ефект, това което е по-важно – ДжинДжира Медикасол предпазва от образуване на белег на мястото на нараняване на кожата.

От две години в амбулаторната си практика изписвам ДжинДжира Медикасол на около 38 възрастни и деца с оперативни хипертрофични цикатрикси и такива с изгаряния. Проследяване на пациентите се правеше на 3-я и 6-я месец, като в края на първата година белезите бяха напълно отзвучали, когато са третирани ежедневно. При 10 от пациентите препоръката бе за ултразвуково приложение.
Хидратантите и емолиентите включени в състава на ДжинДжира Медикасол, създават естествен хидролипиден слой върху кожата, като по този начин я хидратират и омекотяват, подобрявайки нейната еластичност. Увеличават хидрофилността на съединителната тъкан, а емолиентът съдейства за дълбоко проникване на активната съставка в кожата. Хидратантът и емолиентът имитират естествената водно-липидна мантия, като успокояват, овлажняват, омекотяват и подобряват еластичността на кожата.

Всичко това води до бързото и правилно зарастване на рани, като предотвратява образуването на цикатрикси и келоидни белези. Изглажда и заличава вече формирани стари белези. Активната съставка и вехикулума имат синергичен ефект. Приложение:

– За бързо и правилно заздравяване на рани и заличаване на стари белези и келоиди:
– При: травми, операции и изгаряния
– Целулит, фурункули, акне, козметични процедури
– Стрии от бременност, белези от Цезарово сечение, епизиотомии и др.
– Варицела и ваксинации
– Венозни язви и декубитус

Максимален ефект се получава при ранно започване на лечението. Предимства на GinGira Medicasol Spray са:

– Иновативна фармацевтична форма – специална емулсия във вид на спрей
– Клинично и научно доказана ефективност
– Действа във всички фази на зарастване на раните
– Удобен за прилагане, не цапа и не изсушава кожата
– Безопасен и хипоалергичен (без консерванти, оцветители и ароматизатори)

Подходящ за възрастни и деца

Произведен в Холандия в съответствие с изискванията на GMP стандартите
Резултатите от прилагането на медикамента са повече от добри – само в три от случаите не е постигнат задоволителен резултат и белезите са със същата, както в началото характеристика и големина.

Необходимо е да се предпазват белезите от наранявания, механични дразнители, пряка слънчева светлина и екстремни температури. Важно е пациентите да са наясно, че лечението на белезите е много бавен процес, като стандартният курс на лечение е от 6 месеца при нови белези и до 1 година и повече при стари такива. За това трябва от самото начало пациентът да се въоръжи с търпение и да третира белега всекидневно.

Но GinGira Medicasol spray emulsion се отличава и с още едно предимство – той е произведен във високотехнологична форма – специална дерматологична емулсия под формата на спрей. Именно тази му спрей-форма го прави изключително удобен за бързо и равномерно нанасяне, без цапане на ръцете. Освен, че е напълно безопасен, той е и доказано ефективен при всякакви дерматологични проблеми.

GinGira Medicasol е специална дерматологична спрей-емулсия, която заличава белезите и предотвратява хипертрофични белези. GinGira Medicasol е с клинична и научно доказана ефективност. Лесен и удобен за приложение. Не цапа и не изсушава кожата. Без консерванти, оцветители и ароматизатори. Без измиване. Хипоалергенен и без странични ефекти. Подходящ е за възрастни и деца.

Създадена през 1996 г. BOROLA e компания, спечелила доверието на потребителите с висококачествени, изцяло натурални хранителни добавки. Мисията на Борола – цялостна грижа за здравето на човека, чрез новаторски и по-различен начин на мислене.
Сега BOROLA представя една уникална линия от висококачествени козметични продукти GinGira, необходими за здравето и красотата. Всеки препарат от тази фантастична козметична линия е плод на най-съвременните постижения в областта на дерматологията и биологията.

Преди употреба флаконът равномерно се разклаща. Напръсква се 3 пъти дневно засегнатият кожен участък и се разнася с леки масажни движения до попиване. При третиране на пресни белези масажирането трябва да се извършва много леко. Изисква се възможно най-ранно начало на прилагането, преди формиране на цикатриксите. Третирането започва 2 седмици след нараняването или след свалянето на конците. Прилага се продължително време – от 3 месеца до 2 години в зависимост от размера, плътността и давността на белезите. При стари и втвърдени белези може да се прилага под оклузивна превръзка или чрез ултразвук.

За да се намалят дължината и големината на белега, да се омекоти и заглади кожата на белега, да се възстанови нормалния цвят и текстура на кожата и да се успокои усещането за парене, щипане и сърбеж е необходим ДжинДжира Медикасол.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom