Imunobor Kids Syrup – единственият микронизиран Beta Glucan с висока чистота

Imunobor Kids Syrup – единственият микронизиран  Beta Glucan с висока чистота
468×60 – top

Брой 1/2013

Д-р Г. Николов
МУ Плевен

Използването на имуностимулатори в детската възраст има за цел понижаване честотата на боледуване, съкращаване периода на боледуване, понижаване риска от усложнения и рецидиви. Преди да се коментира тяхната ефективност и безопасност, трябва да се обърне внимание на т.нар комплайънс или придържане към леченито. Освен това обикновено особено за имуностимулаторите от природен произход не се знае точния механизъм на действие. Изследванията относно комплайънса в детската възраст показват, че средно само 50% се придържат към предписаното лечение (Winnick S et al. Pediatrics, 2005).

Статистиката е още по-фрапантна, когато се касае за продължително лечение или профилактика, например имунопрофилактика.

Съществуват проучвания, които доказват, че неприятният вкус на лекарствата стимулира отделянето на стресови хормони (Scfiffman & Zervakis: Duke University, 2008). Освен това за понякога за непридържането към лечението при децата причина са твърдите лекарствени форми (таблетки) в сравнение с течните форми и не на последно място сложните дозировки.
Imunobor Kids Syrup е специално създаден за деца. Той съдържа патентован Beta Glucan с най-висока чистота 93%. Това е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Ефикасността на Imunobor Kids Syrup е повишена чрез микронизацията на Beta Glucan. По този начин по-голяма повърхност от имунната клетка се ангажира и стимулирането е много по-резултатно.

Какъв е механизмът на действие на Imunobor Kids Syrup?

Микронизираният Beta Glucan се свързва с макрофагите, които са локализирани в пайеровите плаки (ПП) на интестиналната мукоза (GALT).

Макрофагите фрагментират Beta Glucan и го освобождават в организма. Така активната съставка достига до всички други имунни клетки. Това води до стимулиране както на клетъчния така и на хуморалния имунитет. Активираните имунни клетки осигуряват цялостна защита на организма срещу вирусни, бактреиални и гъбични инфекции (Godfrey CC et al. 2009: J Hematol Oncol 2: 25).

Как се осъществява специфичното свързване с макрофагите?

През 2004 година в Медицинския уноверситет в Оксфорд откиват специфичен Beta Glucan рецептор на повърхността на макрофага.
Пролиферацията и активирането на макрофагите е доказано в проучване на друг екип от учени – Matsumura et al., Osaka University of Pharmaceutical Sciences.
Свойствата на Beta Glucan са проучени и по отношение баланса на Th1 и Th2. Доказано е, че Beta Glucan възстановява баланса между Th1 и Th2 и оказва антиалергичен ефект, което го прави подходящ за деца с алергична нагласа (Kirmaz C et al. 2005: E Cyt Net: 16: 128)

Нарушен баланс между Th1 и Th2 и алергична нагласа

В резултат от въздействието на Beta Glucan се балансира имунната реактивност на Th1 и Th2

Възстановяване на баланса между Th1 и Th2 и антиалергичен ефект

Клинични проучвания за ефектна на Beta Glucan при често боледуващи деца (Jesenak M et al. European Respiratory Society, Annual Congress, Vienna, 2012)
Клиничното проучване е проведено с микронизиран Beta Glucan с чистота 93% . Имуностимулиращият ефект е доказан както лабораторно. M. Jesenak и сътрудници провеждат двойно-сляпо, контролирано проучване, при деца, често боледуващи от белодробни инфекции. Ефектът е сравняван с този на сироп с витамин C. Резултатите доказват, че децата, получили сироп с микронизиран Beta Glucan, са боледували значително по-рядко (p<0.05) в сравнение с тези, получили сироп с витамин С. 65% от лекарите са дали отлична оценка за препарата. Данните посочват, че 36% от проучваните деца не са боледували през изследвания период. Изводи за практиката:

Beta Glucan syrup е ефективен за профилактика при често боледуващи деца
Лабораторните показатели също показват значителен ефект върху клетъчния и хумораления
имунитет

Кога да прилгаме Imunobor Kids syrup?

– При инфекции – вирусни, бактериални и гъбични
– По време и след антибиотична терапия
– Често боледуване
– Преди, по време и след боледуване
– Бактериално носителство
– Зарастване на рани

Imunobor Kids syrup е подходящ и удобен и за най-малките. Приема се на гладно, веднъж дневно.

Дозира се по следния начин:

– До 8 години – по 1 чаена лъжичка (5 мл)
– Над 8 години – по 2 чаени лъжички (10 мл)
– Възрастни – по 1 супена лъжица (15 мл)

Imunobor Kids syrup има следните предимства:

1 Сироп с приятен вкус от натурални диви ягоди
2 Съдържа патентован Beta Glucan с най-висока чистота (93%)
3 Постигната е повишена ефикасност чрез микронизация – доказана клинично и лабораторно
4 Подходящ и за най-малките
5 Единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие
6 Приложение – един път дневно
7 Безопасен за продължителна употреба без прекъсване – може да се приема през всички сезони

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom