Play Reha – онлайн платформа за рехабилитация

Play Reha  – онлайн платформа за рехабилитация
468×60 – top

Play Reha е онлайн платформа за рехабилитация, която съчетава най-новите постижения на кинезитерапията с тези на съвременната техника

Най-достъпният помощник за пълно възстановяване у дома след операция или травма

Екип от български специалисти-травматолози и рехабилитатори, създаде платформа, работеща и на мобилни устройства. Play Reha е специално разработена и предлага на пациенти със ставни проблеми рехабилитационни, кинезитерапевтични и общовъзстановителни програми. Освен модерния онлайн формат, издържаната визия и интуитивната подредба, тази платформа за рехабилитация спестява време, средства, може да се персонализира според нуждите на всеки конкретен случай.
Иновативното приложение pleyreha.com беше представено пред водещи специалисти в областта на ортопедията и травматологията по време на XIII Национален конгрес на Българската ортопедична и травматологична асоциация, който се проведе на 1.10.2016г.
Play Reha е предназначена за пациенти в следоперативен период, както и за такива, на които им предстои оперативно лечение и имат нужда от подобряване на мускулната функция, раздвижване и постигане на максимална подвижност в съседните стави. Платформата може да бъде полезна на тези, които са решили да откажат или да отложат оперативно лечение, както и на хронично болни – за облекчаване на моментното състояние, намаляване на болката, подобряване на качеството на живот.

Play Reha е предназначена също и за здрави хора, водещи заседнал начин на живот, както и за такива с неспецифични оплаквания от болки в опорно-двигателния апарат. Тя помага на всички, които се интересуват от собственото си здраве. Всеки може да си поръча индивидуална схема според специфичните си потребности.
 
Всяка програма от платформата pleyreha.com съдържа комплекс от упражнения, съобразен със съответната патология и обслужващ нуждите, които обуславя самото заболяване. Продължителността на различните програми (20-90 дни) се определя от времето, необходимо за възстановяване при съответния проблем. Всеки рехабилитационен ден съдържа от 7 до 20 (средно 14-15) упражнения. Всяко от тях е показано в отделен видеоклип с подробни аудио-обяснения на български език.
 
Съвременното ежедневие ни отдалечава все повече от естествените ни природни потребности, в резултат на което всяка година расте броят на хората с опорно-двигателни проблеми и на тези, които се възстановяват след изписването им от ревматологични, хирургични, травматологични и др. стационари.
 
Според статистическите данни на НСИ през центровете за рехабилитация годишно минават повече от 213 000 души, а 62% от тях споделят, че предпочитат възстановяващите процедури да се извършват в домашни условия.
 
Към предимствата на платформата добавяме още: удобство, лесна достъпност, модерна, без аналог за момента, създадена от лекари и специалисти, с които пациентът може да поддържа „жива“ връзка във всеки един момент или да обсъди индивидуална програма.

Екипът работи по следващи разработки, свързани с допълване и обновяване на програмите. Съвсем скоро в секция „Общовъзстановителни програми“ ще бъде представена програма за стречинг, стягане и оформяне на бедрата, както и програми за патологии в лумбалната област: за оперирани по повод на дискови хернии и много други. До януари ще са готови програмите за рамо, лакет, китка, глезен и стъпало.

На pleyreha.com e предоставена компетентна информация относно заболяванията и съответната програмата.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom