Възстановяване на вагиналната екосистема с Lactobor Intim

Възстановяване на вагиналната екосистема с Lactobor Intim
468×60 – top

Брой 8/2013

Д-р Д. Савова
САГБАЛ „Д-р Щерев”

Влагалището е телесна кухина, отворена към външната среда. Влагалищното съдържимо представлява идеална хранителна среда за развитието на микроорганизми, тъй като съдържа въглехидрати, белтъци, аминокиселини, мастни киселини и др. От гледна точка на медицинската екология влагалището е своеобразен биотип със собствена екосистема (биоценоза). При здравите жени тази система се намира в динамично, но доста лабилно равновесие, т. нар еубиоза. Нарушеното равновесие се означава като дисбиоза. Това може да доведе до различни вагинални инфекции. Влагалищната екосистема представлява единство между следните елементи:

1. Влагалищни стени и влагалищен епител
2. Влагалищни течности
3. Влагалищна флора
4. Влагалищна киселинност
5. Имунологично равновесие

В преовулаторната фаза под влияние на естрогените влагалищният епител пролиферира до 45 слоя. На 24-я ден от цикъла под влияние на ексфолиативния ефект на прогестерона остават само 22 слоя. Ексфолираните клетки съдържат огромно количество гликоген. По глюкозно съдържимо на първо място в човешкия организъм са чернодробните клетки и веднага след това – влагалищният епител. Ензимите на лактобацилите атакуват клетъчната мембрана. Клетките цитолизират и гликогенът постъпва свободно във влагалищното съдържимо. При цитолизaта се освобождават и интрацелуларно намиращите се гликогенолитични ензими и се завърта този кръг.

По този начин функционира т.нар естествен вагинален защитен механизъм
Важен фактор за здраво влагалище е влагалищната микрофлора. Във влагалището нормално живеят различни видове бактерии. От тях млечно-киселите бактерии са най-многобройни (80%). Те произвеждат млечна киселина и поддържат нормално ниско ниво на pH (3.8 – 4.5) на влагалището като по този начин го предпазват от инфекции.

Ако броят на млечно-киселите бактерии се понижи, това води до покачване нивата на pH. Можем да кажем, че е налице пробив в защитата. Започват да растат патогенните бактерии (напр. Gardnerella vaginalis) и се развива бактериална вагиноза (БВ). БВ е често вагинално състояние. Най-чест е вaгинитът при жени в детеродна възраст. По статистически данни 1 от 4 жени между 15 и 55 годишна възраст страда поне веднъж годишно от вагинален дисбаланс.
Lactobor Intim вагинален гел лекува и предпазва от повторна поява на бактериална вагиноза (БВ) по естествен начин. Lactobor Intim съдържа млечна киселина, която възстановява нормалното рH на влагалището и гликоген, доставящ хранителни вещества на млечно-киселите бактерии. Lactobor Intim имитира естествения защитен механизъм.

Какво се постига след приложение на Lactobor Intim?

– Нормализира се pH и се доставят необходимите нутриенти.
– Защитните млечно-кисели бактерии започват да се размножават.
– Възстановява се естествения баланс на влагалището.
– Това води до намаляване на анормалната секреция и дискомфорта.
– Спира повторната поява на БВ.

Lactobor Intim Vaginal gel е подходящ като основно или допълващо лечение при БВ и други вагинити. Уместно е и профилактичната му употреба за поддържане на естественото pH на влагалището и за защита от рецидиви.

Дозировка за лечение: при вагинит – след или по време на основното лечение – 1 туба дневно за 7 дни.

Дозировка за профилактика

Профилактика на рецидиви – 1 туба дневно за 7 дни

При антибиотично лечение и в следродилния период (от 21-я ден) – 1 туба дневно 7 дни

След менструация, по време на бременност и менопауза – 1 туба дневно 3 дни всеки месец

Lactobor Intim се предлага в опаковка, съдържаща 7 туби за еднократна употреба по 5 ml.
Lactobor Intim се усвоява отлично от вагиналния епител, тъй като е под формата на гел. Изключително лесен за употреба: капачката се отваря и целият накрайник на тубичката се вкарва във влагалището. Съдържанието се изстисква. Най-добре е да се използва при лягане като се сложи дамска превръзка, тъй като е възможно леко изтичане.
Lactobor Intim e клинично тестван. Проучванията са показали, че продуктът е безопасен и ефективен за възстановяване и поддържане на pH баланса на влагалището (Andersh et all, 1996). Lactobor Intim Vaginal Gel e отлично средство при вагинити в клиничната практика.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom