ДЖИНДЖИРА АЛБА ПРИ ХЕРПЕС ЗОСТЕР – ЕДИН РАЗЛИЧЕН ПОДХОД

ДЖИНДЖИРА АЛБА ПРИ ХЕРПЕС ЗОСТЕР –  ЕДИН РАЗЛИЧЕН ПОДХОД
468×60 – top

Брой 3/2012

Д-р Снежина Райнова
Дерматолог, МК „Младост”, Варна

Херпес зостер е дерматовироза, протичаща с кожен обрив и невралгична болка в засегнатия дерматом. Кожните ерупции са представени от везикули, папули на еритемна основа. В еволюция ексудативните обривни елементи се резорбират, покриват се с кафеникави крусти. Епителизацията е след 15-20 дни, със или без цикатрикси. Лечението на Херпес зостер е с локални и перорални средства, симптоматични и антисептици. Локалните противовирусни средства често са неефективни поради малкото количество на медикамента (5-10 г), а също и поради по-обширните области на кожни обриви.
Започнах приложението на ДжинДжира Алба спрей при пациенти с Херпес зостер преди 2 години, при около 30 души с различна тежест и локализация на херпетичната ерупция. Апликациите на медикамента бяха 3 пъти дневно. На 2-3-тия ден следваше бърза редукция на инфилтрата и еритема, бързо подсушаване на ексудативните обривни елементи. Субективните оплаквания от болка, сърбеж и парене се облекчаваха в първите дни от лечението с ДжинДжира Алба. На 7-ия ден имаше крусти с епителизация.
Активната съставка на ДжинДжира Алба – цинковият оксид, има прекрасен бърз подсушаващ, епителизиращ и противовъзпалителен ефект. Съдържащите се още хидратанти и емолиенти имитират естествената водно-липидна мантия, като успокояват, овлажняват и подобряват еластичността на кожата. ДжинДжира Алба има антимикробно и противовъзпалително действие, затова възстановителните процеси на кожата протичат по-бързо. Препаратът образува защитен филм върху кожата, който предпазва от инфекции. Лекуваните пациенти с ДжинДжира Алба не развиха вторични бактериални инфекции върху херпетичния обрив.
Убедителното отлично повлияване на кожните обриви при Херпес зостер е достатъчно условие за прилагането на ДжинДжира Алба от всеки лекар.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom