Кожните заболявания и приложението на продуктите от групата GinGira като основно и подпомагащо терапевтично средство

Кожните заболявания  и приложението на продуктите от групата GinGira  като основно и подпомагащо терапевтично средство
468×60 – top

Брой 5/2012

Д-р Г. Коджабашев, дерматолог

1 част – обзор на терапевтичните нужди

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя притежава множество функции – защитна, имунологична, терморегулационна, секреторно-екскреторна, сетивна и др. Ако защитата й е нарушена, се наблюдава дисбаланс и по отношение на останалите функции. Естествената защита на кожата се осъществява от епидермални клетки, междуклетъчно вещество и водно-липидна мантия. Факторите, увреждащи кожата, биват ендогенни – генетични, ендокринни и имунологични, и екзогенни – физични и химични (след оперативни интервенции, козметични процедури и др.). От особено значение са биологичните екзогенни фактори – вируси, бактерии, гъби и др.
Най-честите симптоми при кожни заболявания са възпаление – в резултат на инфекция, алергии и др., белези, рани и т. н. Кожните възпаления и инфекции най-често са в резултат на подсичане при бебета и възрастни, повърхностни кожни инфекции, леки наранявания и одрасквания, слънчевo и битово изгаряне, декубитус и венозни язви, акне и розацея, алергия, ухапване от насекоми, дермо-естетични процедури, екзема и др.

Стандартното лечение има редица ограничения и опасности. Например кортикостероидите дават тежки локални и нерядко системни нежелани ефекти. Не е желателна продължителната им употреба, приложението им в детската възраст, както и в нежни кожни участъци – гънки, лице и т. н. От друга страна, при антибиотиците все по-често се регистрират кожни алергични реакции и ескалираща резистентност.
Появява се необходимост от продукт, който действа като стероиди и антибиотици, но не съдържа антибиотик и стероид и може да се прилага продължително време и при деца. Такъв продукт е най-новият представител на GinGira медицинска козметика GinGira Activ.
GinGira Activ съдържа активни съставки – цинков оксид (ZnO) 10%, лайка (Chamomilla recutita) и невен (Calendula officinalis), хидратанти и емолиенти. ZnO създава защитен филм, който предпазва кожата от инфекции и възпаление, действа като природен UV филтър и предпазва кожата от слънчеви изгаряния. Chamomilla притежава мощен противовъзпалителен, антихистаминов, болкоуспокояващ, антисептичен, антибактериален и противогъбичен ефект. Calendula от своя страна действа противовъзпалително и противооточно, бактерицидно и бактериостатично спрямо стрептококи, стафилококи и др., стимулира обновяването на кожата, предотвратява стареенето на кожата. Емолиентите и хидратантите имитират естествената водно-липидна мантия, овлажняват, омекотяват и подобряват еластичността на кожата. В GinGirа Activ съставките действат синергично, в резултат на което ефектът наподобява кортикостероидна и антибиотична комбинация. Ето защо продуктът е подходящ за острата фаза на възпалението и инфекцията при повърхностни кожни инфекции (първична и вторична), подсичане при бебета и възрастни с инфекция, обострена екзема, декубитални и венозни язви, акне и розацея във фаза на възпаление, повърхностни наранявания и изгаряния, възпаление при алергии, ухапване от насекоми и дермо-естетични процедури.

Дозировка: При деца и възрастни 3 пъти дневно. При нужда до 6 пъти дневно. След 5-7 дни се продължава с GinGira Alba (ZnO 10%, хидратанти и емолиенти) при възрастни и с GinGira Alba Bebe (ZnO 10%, хидратанти и емолиенти) при деца. Засегнатият участък се напръсква равномерно, като при нужда се втрива в кожата. Флаконът се разклаща добре преди употреба. Кортикостероидите и/или антибиотиците да се препоръчват само при по-тежки случаи.
GinGira Activ, GinGira Alba и GinGira Alba Bebe имат следните предимства: Предлагат се в иновативна фармацевтична форма – специално дерматологично мляко във вид на спрей, произведени в Холандия по стандартите за добра производствена практика (GMP стандарти). Безопасни и хипоалергични (без консерванти, оцветители и ароматизатори), подходящи за възрастни и деца, удобни за прилагане, не цапат, не изсушават кожата, не запушват порите. Имат клинично и научно доказана ефективност.

Важно за практиката I
Когато кожата е раздразнена, възпалена и инфектирана, първо мислете за GinGira Activ.
Когато имате нужда от антибиотици и/или стероиди, първо опитайте с GinGira Activ.
Използвайте GinGira Activ при острата фаза на възпаление и инфекции на кожата.
След отзвучаване на острата фаза продължете лечението с GinGira Alba или GinGira Bebe.
Ако имате алергия и резистентност към локални антибиотици, тогава GinGira Activ ви остава средство на избор
За разлика от кортикостероидите GinGira Activ можете да използвате върху нежните части, гънките и продължително време, даже при деца.
GinGira Activ e природен кортикостероид и антибиотик, без да съдържа кортикостероиди и антибиотици.

Важно за практиката II
При липса на остро възпаление и инфекция, за профилактика и за поддържане на ефекта от лечението използвайте GinGira Alba и GinGira Alba Bebe.

GinGira Alba Bebe 30 ml – 150 дози
GinGira Alba 50 ml – 250 дози
GinGira Alba 100 ml – 500 дози

Очаквайте продължение в следващия брой – 2-ра част – практически опит

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom