Онлайн платформа свързва всички лекари у нас в борбата срещу COVID

Онлайн платформа свързва всички лекари у нас в борбата срещу COVID
468×60 – top

Лекари от всички точки на страната могат да се свързват незабавно помежду си и да обменят опит за лечението на пациенти с COVID инфекция, благодарение на онлайн платформата www.lekarite-covidhelp.com.

Виртуалното пространство е по идея на Българската болнична асоциация и е създадено безвъзмездно от софтуерната компания „Ментормейт България“, чийто екип дари труда си по изграждане на платформата, като свой начин да се включат в борбата с пандемията.

Форумът дава възможност на лекари от различни болници и краища на страната да се съветват бързо, лесно и безопасно по въпроси, свързани със спецификата на отделните случаи на пациенти с COVID инфекция.

Незабавната реакция е крайно необходима за навременното лечение на различните случаи на пациенти, заразени с COVID, посочват специалистите. Лекарите често се сблъскват с нови, непознати и специфични случаи на развитие на болестта. Новата платформа им дава възможност незабавно да откриват свои колеги, които вече са се сблъсквали с подобни примери. Чрез форума значително се съкращава времето за проучване и могат да бъдат сортирани повече от едно мнение/опит/пример, свързан с конкретен случай.

Платформата е съобразена с всички изисквания на закона за защита на личните данни, а потребителите й могат да бъдат единствено лекари, чиято самоличност се проверява от администраторите при регистрация.

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *