Роля на Entan за дългосрочно възстановяване и поддържане на ендотелната функция

Роля на Entan за дългосрочно възстановяване и поддържане на ендотелната функция
468×60 – top

Брой 4/2022

Д-р К. Георгиев, специалист по съдова хирургия
Амбулатория по съдова хирургия, Стоматологична поликлиника – В. Търново

Ендотелът се счита за най-големият орган в човешкото тяло. Той е съставен от един слой ендотелни клетки, покриващи вътрешната повърхност на кръвоносните и лимфните съдове. Ендотелът играе основна роля в сърдечносъдовата система, образувайки интерфейс между кръвта и съседните тъкани като регулира съдовия тонус чрез синтез на азотен оксид, простагландини и други релаксиращи фактори.
Съвременните проучвания върху ролята на ендотелната функция за протичането и прогнозата на хроничните съдови заболявания демонстрират, че нейното подобряване, а защо не и възстановяване, е ключов болестопроменящ фактор. Следователно, при лечение на пациенти в съдово-хирургичната клинична практика с диагнози като хронична венозна болест, хронична артериална недостатъчност на крайниците, е особено важно да се търсят медикаменти за преодоляване на ендотелната дисфункция.
Спецификата на тези заболявания поставя изисквания за универсални съдови протектори, които въздействат на артерии, вени, капиляри и лимфни съдове, както и постоянно въздействие върху ендотелната функция. Изискването за постоянно въздействие води до търсене на съдови протектори с висок профил на безопасност при постоянна употреба. В клиничната ми практика по съдова хирургия имам богат опит и отлични терапевтични резултати с природния универсален съдов протектор Entan VGcaps при пациенти с хронична венозна болест и хронична артериална недостатъчност на крайниците.

КупиАбонамент

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom