Брой 1/2015

3.00лв.

Този брой на списание GP News ви представя актуални и любопитни новини за общопрактикуващия лекар с акцент педиатрия. Като се има предвид зимния сезон началото на броя поставяме с темата за респираторните заболявания в детска възраст. Имате възмножност да прочетете интересни статии от нашите автори за астмата и “свиркащото дишане” в детска възраст, придобитата в обществото пневмония при деца, както и за избора на имуномодулатори по време на остри инфекции в детска възраст. В следващите страници на списанието сме обърнали внимание на медикаментозно-резистентната епилепсия при деца и възможностите за хирургичното й лечение. Автори на статията са д-р К. Минкин и доц. П. Димова от клиника по Неврохирургия към УМБАЛ “Св. Иван Рилски” – София. В този брой отделяме място и специално внимание на въпроси, отнасящи се до диагностиката и лечението на витамин Д недоимъчния рахит при деца, както и на ролята на пробиотиците в превенцията на алергиите в детска възраст. Д-р Г. Петрова от клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Александровска” – София описва подробно рядката болест муковисцидоза – предизвикателство за личния лекар.

В рубриката “За практиката” може да прочетете за превенцията на саркопенията през менопаузата, както и за лечението на дисеминирана повърхностна актинична порокератоза.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” специалисти от Фармацевтичния факултет към Медицинския университет – София засягат темата за критериите при избор на педиатрични лекарствени форми.

В този брой на списанието Ви представяме и дискусии по клиничен случай на мъж, претърпял инфаркт на миокарда.

Всички статии в списанието са подготвени от професори, доценти и доктори с различни специалности в областта на медицината и богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг