Брой 1/2016

3.00лв.

Централна тема в този брой на списание GP News е ревматология и ставни заболявания. От първите страници на медицинското издание ще научите коя е съвременната сонографска оценка на подагрените тофи (автори: д-р Р. Несторова, D. Fodor и д-р Ц. Петранова). Броят продължаваме със статия от д-р Д. Янева-Бичовска, Медицински център „Синексус” – София, която представя новости при заболяването остеоартроза. Проф. д-р И. Бойкинов разглежда най-често срещаните автовъзпалителни заболявания и синдроми. От следващата публикация ще разберете защо здравословното хранене е от съществено значение за поддържане на костното здраве и превенция на остеопорозата.
В броя сме включили актуална информация за антибиотичната резистентност.
В рубриката “За практиката” д-р Р. Маркова, педиатър-пулмолог, Първа детска специализирана клинника – София, засяга темата за дихателните алергии и мястото на имуномодулацията през зимния сезон. В рубриката сме включили информация за връзката между псориазис и метаболитен синдром. Ще научите и какви са предимствата на локалната терапия на кожното заболяване.
В рубриката “В помощ на фармацевтите” доц. д-р И. Николова, гл. ас. Ю. Войников и ас. Л. Маринов, Фармацевтичен факултет към МУ – София, разглеждат ефектите на фармакотерапията при ревматоиден артрит.
В статията си, посветена на вирусите, проф. д-р З. Кълвачев представя любопитна информация за артрити и артралгии, причинени от инфекции.
В броя сме включили клиничен случай на жена с атриална фибрилация – препоръки за превенция на тромбоемболизъм при тези пациенти.
Всички статии в списание GP News са подготвени от доказани специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг