Брой 12/2013

3.00лв.

В този брой на списание GP News ви представяме актуални новини с акцент ревматология и ставни заболявания. В първите страници на броя проф. д-р Р. Рашков и проф. д-р Зл. Коларов, заедно с техния екип от клиника по ревматология към УМБАЛ “Св. Иван Рилски” и МУ – София, разглеждат използването на Doopler – сонография при пациенти с ревматоиден артрит. Проф. д-р И. Бойкинов от клиниката по детска ревматология към СБАЛДБ – София описва ревматичната болест и ювенилния системен лупус еритематозус. В централната тема на броя сме включили публикации за глюкокортикоид-индуцираната остеопороза, синдрома на Reiter, както и статия за фибромиалгията. В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Рашо Рашков, председател на Българското дружество по ревматология и национален консултант по ревматология, разказва за проблемите в сектора. От проф. д-р Р. Рашков ще научите още за клиничната картина и лечението на системния лупус еритематозус. В следващите страници ще имате възможност да прочетете интересна статия от д-р В. Решкова за клиничното протичане и лечението на псориатричен атрит.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглеждат подробно лекарствата за лечение на остеоартрит.

В рубриката “За практиката” д-р А. Янев, пулмолог във ВМА – София, засяга една от актуалните теми, свързана с имунопрофилактиката при синдром на хроничната умора. В рубриката сме включили и публикация за локалното лечение на псориазис с Дайвобет гел и Дайвобет унгвент.

Всички статии в списанието са специално разработени от водещи специалисти в областта на медицината, които имат богат клиничен опит. Поради тяхната актуалност те може да бъдат полезни и при подготовката на студенти по медицина.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг