Брой 2/2014

3.00лв.

В този брой на списание GP News ви представяме новостите в областта на медицината и фармацията с акцент УНГ и белодробни болести. Началото на медицинското издание започва със статия за алергичния ринит от алерголога д-р С. Новакова. В рубриката “Нашето интервю” доц. д-р Цоло Цолов, национален консултант УНГ болести към Министерството на здравеопазването споделя за проблемите в сектора. В централната тема на броя сме включили и интересна публикация за професионалните заболявания на горните дихателни пътища. Доц. д-р П. Кабакчиев, завеждащ УНГ отделение към Университетска болница Лозенец – София засяга темата за ушната кал и последствията от ненавременното й отстраняване. В следващите страници на броя ви предлагаме статия от д-р К. Атанасова, оториноларинголог, УНГ в УМБАЛ “Георги Странски” – Плевен, от която ще научите повече подробности за ефекта от употребата на Imunobor Kids Activ Syrup при инфекции в детска възраст.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София дават важни съвети за ефективен мениджмънт на хроничната обструктивна белодробна болест.

В рубриката “За практиката” д-р М. Алексиева от катедрата по екпериментална и клинична фармакология, дерматология и венерология, УМБАЛ “Георги Странски” – Плевен споделя практичния си опит от локалното лечение с Daivobet Gel при псориазис. В рубриката сме включили и информация за ползите от локално приложение на Диклофенак.

В този брой на списанието Ви представяме клиничен случай на мъж с хипогонадизъм и леко увеличена простата.

Всички статии в списание GP News са авторски и са разработени от водещи специалисти в областта на медицината, които имат богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг