Брой 2/2016

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е педиатрия. В първите страници на медицинското издание проф. д-р П. Переновска, УМБАЛ „Александровска”, Детска клиника, МУ – София, прави съвременен преглед на острите респираторни инфекции. Доц. д-р А. Буева обръща внимание на профилактичните ехографски прегледи на отделителната система на кърмачетата в България. Броят продължаваме със статия от доц. д-р Д. Вичева, Катедра по Оториноларингология, МУ – Пловдив, която разглежда оталгията като симптом на редица заболявания. От следващата публикация ще разберете каква е ролята на имуностимулацията в борбата с респираторните инфекции при децата. В броя сме включили статия на д-р Райнов, който описва съвременните диагностично-терапевтични предизвикателства при серозен отит в детска възраст. Висококвалифицирани медицински специалисти от Клиника по УНГ болести, УМБАЛ „Каспела”, МУ – Пловдив разглеждат детайлно възможностите за рехабилитация на гласа и говора след ларингектомия. От страниците на броя ще научите и какво е терапевтичното значение на мелатонина.

В рубриката “За практиката” д-р В. Павлова, МУ – Плевен, прави сравнително разглеждане на Daivobet Gel и Daivobet Оint при лечение на псориазис. В рубриката сме включили информация за приложението на GinGira Zinc Pyrithione Spray при пърхот, себорея и себореен дерматит.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” доц. д-р И. Николова, гл. ас. Ю. Войников и ас. Л. Маринов, Фармацевтичен факултет към МУ – София, разглеждат туберкулозата – най-честото инфекциозно заболяване, предизвикващо смъртност.

Проф. д-р З. Кълвачев и д-р М. Челебиева представят любопитна информация за микобактериите.

В броя сме включили клиничен случай на жена с атриална фибрилация – препоръки за превенция на тромбоемболизъм при тези пациенти (продължение от брой 1/2016).

Всички статии в списание GP News са подготвени от доказани специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг