Брой 4/2014

3.00лв.

Този брой на списание GP News сме посветили на урологията и нефрологията. В началото на броя проф. д-р Б. Делийска, началник клиника по нефрология към УМБАЛ “Царица Йоана – ИСУЛ описва подробно протеинурията, а доц. д-р А. Буева и д-р М. Гайдарова от клиниката по нефрология и диализа към Специализирана детска болница – София разглеждат дивертикулите на пикочния мехур. В централната тема на броя сме включили и публикация за използването на лазерни технологии при доброкачествена хиперплазия на простатата. От д-р К. Давидов, началник на отделение Урология към Токуда болница – София ще научите за предимствата на лапароскопската радикална простатектомия. В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Емил Паскалев, председател на Българското нефрологично дружество и ръководител на клиниката по нефрология и трансплантации в Александровска болница – София, разказва подробно за новостите в областта на нефрологията. В следващите страници Ви предлагаме интересна статия от доц. д-р А. Буева и доц. д-р Р. Георгиева от СБАЛДБ “Проф. Иван Митев” – София на тема “Урином при недоносено новородено дете с вродена хидронефроза”. Специално за педиатрите доц. д-р Д. Близнакова дава насоки за превенция на уроинфекциите в детска възраст. В настоящия брой на медицинското издание сме включили и публикация (продължение от брой 3/2014) за диагностиката на васкуларни синдроми в детска възраст. Доц. д-р К. Праматаров, дерматолог в УБ “Лозенец” прави сравнителен преглед на локалните лекарствени средства за лечение на псориазис.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглеждат предимствата и недостатъците на интравезикалното лекарствено приложение.

В рубриката “За практиката” проф. д-р Н. Данчев от катедра фармакология и токсикология, Фармацевтичен факултет към МУ – София описва приложението на Темпалгин в лекарската практика при болка и безпокойство.

Всички статии в списание GP News са разработени от водещи специалисти в областта на медицината, които имат богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг