Брой 8/2014

3.00лв.

В този брой на списание GP News ви представяме актуални новини с водеща тема хранене, диететика и метаболизъм. В началото на броя проф. д-р Д. Байкова, завеждащ катедра “Превантивна медицина” във ФОЗ към МУ – София обръща внимание на технологичните добавки и информирания избор на храни, като залог за дълготрайно добро здраве. В централната тема на медицинското издание сме включили и публикация за метаболитния синдром – съвременни насоки за диетолечение и лекарствена терапия. В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика, разказва подробно за проблемите, свързани с неквалифицираните диетолози и неблагоприятните последици от неподходящи диети. В следващите страници ще имате възможност да прочетете интересна статията за необходимостта от балансирано хранене при деца с аутизъм. От нашите автори ще научите още за ефекта на алгинатите при лечение на затлъстяването, гастроезофагеалния рефлукс и диетолечението в детска възраст, както и за приложението на пробиотиците в профилактиката и лечението на хранителната алергия. Специалисти от медицинския и фармацевтичния факултет към МУ – София дават описание на симптомите и диференциалната диагноза на соланиновото отравяне.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София, заедно с техни асистенти описват механизма на действие на кварцетин в терапията на затлъстяването и диабета.

В рубриката “За практиката” д-р М. Петрова, дерматолог в 19 ДКЦ – София описва приложението на GinGira Medicasol Spray в лекарската практика при белези от акне. В рубриката сме включили и публикация за ролята на пребиотиците и омега-3 мастните киселини в развитието на имунната система.

Всички статии в списанието са подготвени от професори, доценти и доктори с различни специалности в областта на медицината и богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг