Брой 9/2024

5.00лв.

От първите страници на броя ще прочетете полезна информация за приложение на инжекционен колаген GUNA MD в лекарската практика.

От следващата авторска статия ще научите повече подробности за диференциална диагноза на моноартрит – насоки за общата клинична практика, автор: д-р Г. Котов, Клиника по ревматология, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ – София, Катедра по ревматология, Медицински факултет, МУ – София.

По темата на броя ще прочетете още: Компресионни невропатии; Извънставните прояви при ревматоидния артрит като клинико- диагностично предизвикателство; Некротичен васкулит и терапия с Имуновенин – клиничен случай; ОПЛ и изписването на TNF α – инхибитори – ефективност и безопасност; Рeгенеративната терапия – ефективна алтернатива за лечение на синдром на ротаторния маншон.

В рубриката „За практиката“ сме включили практична статия на тема „Значение на нарушенията в кожния микробиот за хроничното протичане на себорейния дерматит“, автор: доц. д-р В. Брощилова, д.м.

В броя ще прочетете и следните статии на тема офталмология: Ролята на ултравиолетовата радиация в патогенезата на птеригиума; Автоложни серумни капки – възможности за третиране на пациенти със „сухо око“.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Описание

Централна тема в този брой на списание GP News е ревматология и ставни заболявания.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг