Брой 9/2014

3.00лв.

В този брой на списание GP News ви представяме актуални новини с централна тема кардиология. В началото на броя доц. д-р П. Петровски от клиниката по функционална диагностика на СС система при ВМА – София дава ценни препоръки и подробна информация за скрининга и диагнозата на захарния диабет от гледна точка на сърдечно-съдовата система. В темата на броя, свързана с кардиологията сме включили публикация по актуалната тема за немедикаментозното лечение при предсърдно мъждеене и ролята на катетърната аблация. В следващите страници ще имате възможност да прочетете статията на д-р В. Гелев, началник клиника по кардиология към МБАЛ “Токуда Болница София”, който детайлно описва хроничните коронарни оклузии. От специалистите кардиолози към “Сити клиник” – София ще научите подробности за обструктивна сънна апнея и оперативното лечение на дегенеративна митрална инсуфициенция. Доц. д-р И. Петров и д-р К. Котирков засягат темата за камерната екстрасистолия – честота, клинични данни и съвременно поведения. В броя ще прочетете още за ролята на реналната симпатикусова денервация в лечението на резистентната артериална хипертония.

В рубриката “Нашето интервю” доц. д-р Иво Петров, председател на Българското дружество на кардиолозите в България, национален консултант по интервенционална кардиология и началник клиника инвазивна кардиология и ангиология в “Сити клиник” – София говори подробно за проблемите в здравеопазването и иновативните методи на лечение на сърдечно-съдовите заболявания.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към Медицинския университет – София и Пловдив, заедно с техни асистенти описват ролята на фармацевта в профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания.

В рубриката “За практиката” специалисти споделят опита си от лечението на хидросаденит, както и приложението на GinGira Medicasol при стрии.

Всички статии в списание GP News са специално разработени за медицинското издание и са подходящи за подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг