Брой 9/2015

3.00лв.

В този брой на списание GP News централна тема е кардиология. В първите страници на медицинското издание проф. д-р Н. Гочева и д-р А. Сиракова от Национална кардиологична болница – София разглеждат детайлно приложението на комбинираната медикаментозна терапия в лечението на артериалната хипертония. Водещата тема продължаваме със статия на доц. д-р И. Петров и д-р П. Поломски, Клиника по кардиология към МБАЛ “Сити Клиник” – София, от която ще научите какво представлява дисекацията на аортата. В следващите страници на броя сме включили публикация на двама опитни кардиолози – д-р М. Контева и д-р М. Марзянов, които описват реналната денервация при резистентна хипертония.

В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Н. Гочева, началник на Клиника по кардиология в Национална кардиологична болница – София и Национален консултант по Кардиология, коментира промените в българското здравеопазване и разказва за работата в сектора кардиология и за срещите с общопрактикуващите лекари.

Броят продължаваме с любопитна статия за катетърната аблация при идиопатични камерни тахиаритмии. Доц. д-р А. Кънева-Ненчева, Клиника по педиатрия и детска кардиология, Национална кардиологична болница – София, описва подробно етиологията, клиниката, диагностиката и лечението на артериалната хипертония в детската възраст. От страниците на специализираното издание ще разберете кое е ефективното средство за лечение на различните видове пиодерми, както и кой е правилния терапевтичен подход при диагностициране на цикатрициална алопеция.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” доц. д-р И. Николова, гл. ас. Ю. Войников и ас. Л. Маринов, от Фармацевтичния факултет към МУ – София, разглеждат видовете НСПВл в кардиологията и тяхното приложение.
В рубриката “За практиката” ви представяме интересна и практична информация за ролята на Malassezia globosa при псориазис и приложение на GinGira Zn Pyrithione.
В статията си, посветена на вирусите, проф. д-р З. Кълвачев представя любопитни факти за хепатитните вируси – А и В.

Всички статии в списание GP News са подготвени от доказани специалисти, които имат необходимия клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг