Брой 2/2015

3.00лв.

Този брой на списание GP News представя темата офталмология. Имате възможност да прочетете интереснa статия от Акадамик д-р П. Василева за съвременната диагностика и лечение на кератоконус, както и публикации, свързани с честото мигане в детска възраст и клиничната картина и лечението на епидемичния кератоконюнктивит. В рубриката “Нашето интервю” доц. д-р Руска Христова от клиниката за очни болести към болница “Царица Йоана” разказва за възможностите на една университетска очна клиника. В следващите страници на списанието сме обърнали внимание на съвременното лечение на макулната дегенерация, свързана с възрастта и лечението на диабетен макулен едем. В този брой отделяме място и на катарактната хирургия и фемтосекундните лазери.

В рубриката “За практиката” д-р Е. Лазарова от детската клиника към МБАЛ “Тукуда” – София засяга темата за диагностиката на гастроезофагеална рефлуксна болест, а доц. д-р Д. Попова от клиниката по метаболитно-ендокринни заболяания и диететика към УМБАЛ “Царица Йоана-ИСУЛ” обръща внимание на превенцията и контрола на наднорменото тегло и затлъстяването. В публикацията “Локално лечение на Psoriasis Vulgaris с Daivobet Gel” д-р Д. Янков дава ценни препоръки за лечение на заболяването.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” сме включили новостите и технологичните изисквания при приготвяне на лекарствени форми за очно приложение.

В статията си, посветена на вирусите, проф. д-р З. Кълвачев представя любопитни факти за аденовирусите.

В този брой на списанието Ви представяме и дискусия по клиничен случай на жена с асимптоматичен диабет тип 2.
Всички статии в списанието са подготвени от професори, доценти и доктори с различни специалности в областта на медицината и богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг