Хирурзи от ВМА и Чехия с еднодневен курс по колянно ендопротезиране

Хирурзи от ВМА и Чехия с еднодневен курс по колянно ендопротезиране
468×60 – top

На 07.11.2016 г. /понеделник/ в КОТРХ – ВМА, Клиника по артроскопска травматология ще се проведе еднодневен курс по колянно ендопротезиране, съвместно с представителя на швейцарската фирма Mathys – Медицинска Техника Инженеринг.
Предвидени са 2 оперативни интервенции по тотална смяна на колянната става, които екип от ВМА ще извърши заедно с водещия коленен хирург от Чехия проф. Павел Кубат.
Ще бъдат поканени коленни хирурзи от София и страната за обмен на опит с екипа на ВМА и проф. Кубат.

Представители на медиите също ще могат да заснемат операциите, които са с начален час 08:30 ч.. Колегите, желаещи да присъстват, трябва предварително да го заявят – до 14:30 ч. на 4.11.2016 г. /петък/ на телефоните на пресцентъра на ВМА.
За допълнителна информация:
Любомир Методиев, пресаташе на ВМА /0879 81 80 17/.

Ендопротезирането на колянната става е основен метод на лечение на напредналата артроза на коляното. Счита се, че до 2030 г. броя на пациентите, на които се поставя колянна става в световен мащаб ще нарастне с 600%. На все по – млади и активни пациенти се налага да бъде подменена колянната става. Повишените изисквания към хирурга и имплантите за тези болни налагат непрекъснато усъвършенстване на оперативните техники и дизайна на коленните стави.
Поради тези факти, посещението на извесни и световнопризнати хирурзи в областта на колянната хирургия като проф. Кубат във водещ център по колянна хирургия – Клиниката по артроскопска травматология на ВМА, предизвиква очакван интерес към събитието и такъв тип мероприятия вдигат нивото на колянното ендопротезиране сред ортопедичната общност в нашата страна.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom