AstrаZeneca с нови данни за ефективността на ваксината при възрастни лица

AstrаZeneca с нови данни за ефективността на ваксината при възрастни лица
468×60 – top

Компанията AstrаZeneca разпространи своя позиция, в която представя изводи от  съобщени данни за ефективност на ваксината й срещу COVID 19 от реалната клинична практика в Англия.

В нея се цитира министъра на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок, който анонсира резултатите от независим анализ на данни от реалната практика от цяла Англия, които предполагат, че ваксината на компанията е високо ефективна в редуцирането на COVID 19 инфекции при лица на и над 70-годишна възраст.

При лица над 80-годишна възраст данните предполагат, че единична доза, от която й да е ваксина (AZ/Oxford или Pfizer/Biontech) е над 80% ефективна в превантиране на хоспитализациите около 3-4 седмици след ваксинацията. Това са ранни данни и е необходимо допълнително време, за да се оцени напълно ефектът на ваксината срещу COVID 19 на АстраЗенека и по конкретно върху смъртността, посочат от компанията.

Последните данни от реалната практика надграждат нарастващия брой доказателства, че ваксината на AstraZeneca е ефективна в редуцирането на инфекциите и в спасяването на животи. Данните ще продължат да се натрупват в предстоящите седмици и месеци, което ще разшири разбирането за ефективността. Тези данни ще включват информация за две дози от ваксината, което се очаква да осигури най-добра протекция.

Събрани и анализирани от Публично Здраве Англия (PHE) съобщените данни са внесени за публикуване като пред-печат и предстои да бъдат прегледани от двама независими рецензенти.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom