Daivobet ung е перфектна комбинация за локално лечение на псориазис

Daivobet ung е перфектна комбинация за локално лечение на псориазис
468×60 – top

Брой 12/2010

Д-р Антоанета Гирова,
главен асистент в Клиника по дерматология към УМБАЛ „Свети Георги” -Пловдив

Псориазисът е хронично рецидивираща дерматоза със значително разпространение сред кожните заболявания. Засяга кожата на тялото, крайниците, главата, както и кожните придатъци – нокти и кости. Представлява значителен козметичен проблем за пациентите.

Псориазисът е обект на многобройни проучвания и въпреки това по отношение на етиологията, патогенезата и лечението му има още нерешени проблеми.

Многообразието в клиничната картина на заболяването обуславя и големия брой лечебни средства, използвани при лечението му. Те трябва да бъдат достатъчно ефективни и безопасни по отношение на тяхното приложение в амбулаторни условия.

Една отлична възможност за такова лечение предоставя препаратът Daivobet ung, който съчетава две революционни съставки – Calcipotriol и Betametason в специален вехикулум.
Локалният витамин D регулира пролиферацията на кераноцитите в епидермалните клетки, подобрява диференциацията им. Betametason dipropionat е мощен кортикостероид, който в комбинация с Calcipotriol осъществява една перфектна комбинация за локално лечение на псориазис.
Проучванията при дълготрайно лечение с Daivobet ung, монотерапия при кожни лезии, засягащи до 30% от цялата площ на тялото, са показали много добра поносимост, с минимални нежелани странични ефекти под 2%. Пациентите са прилагали Daivobet ung до 52 седмици за поддържащо лечение.

Моят опит с Daivobet ung показва, че препаратът е изключително удобен за приложение в домашни условия. Той се нанася еднократно дневно на тънък слой върху засегнатите участъци. Лекувала съм пациенти с плакатна форма на псориазис.

След започване на лечението с Daivobet ung при тези пациенти, които бяха показани за локална терапия, се наблюдаваха продължителни клинични ремисии с нивелиране и редукции на изходните псориатични плаки след четириседмично приложение.

Страничните ефекти при приложението на Daivobet ung са сведени до минимум или не се наблюдават.
Изводът от приложението на Daivobet ung при лечението на псориазис е, че препаратът предоставя отлична възможност за ефективна локална монотерапия, благодарение на съчетанието Calcipotriol и Betametason dipropionat. При ограничените форми на плакатен псориазис лечението мина успешно в амбулаторни условия, без да е необходимо пациентите да бъдат хоспитализирани.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom