GinGira Alba Bebe – полезен за практиката на всеки общопрактикуващ лекар и специалист

GinGira Alba Bebe – полезен  за практиката на  всеки общопрактикуващ лекар и специалист
468×60 – top

Брой 6/2011

Д-р Цеца Влаева
Дерматолог, Медицински център “Доверие”, София

GinGira Alba Bebe – най-новият продукт от серията медицинска козметика GinGira, е с много добре балансирано съчетание на активната съставка цинков оксид, емолиенти и хидратиращи компоненти. GinGira Alba Bebe е специално дерматологично мляко във формата на спрей с активни съставки:

– Zinc oxide 10% – класическо дерматологично средство с противовъзпалително действие
– Хидратиращ компонент – пречистена вода и Glycerin
– Емолиенти – Coco Caprylate, Cococlycerides, Cetearyl alcohol, Arachis Hypogea, Phenoxyethanol, Oleic acid, Silica

GinGira Alba Bebe има противовъзпалителен, успокояващ и противосърбежен ефект. Активната му съставка създава защитен филм, който предпазва кожата от инфекции, възпаления и ултравиолетови лъчи. Хидратантните и емолиентите от своя страна много добре имитират естествената водно-липидна мантия, като омекотяват и овлажняват кожата и подобряват нейната еластичност. Те взаимно се допълват и засилват ефекта на цинковия оксид.
 
GinGira Alba Bebe помага за успокояване на кожни раздразнения и възпаления при:
– подсичане на кожата на седалище и гънки – при бебета и деца
– леки слънчеви изгаряния
– излагане на слънце – има фотозащитен ефект, предпазва кожата от UB лъчи и изсушаване
– леки повърхностни наранявания, одрасквания и изгаряния
– контактни аларгични реакции, при обрив, провокиран от претопляне, повърхностни кожни инфекции

Преди употреба флаконът трябва добре да се разклати. Прилага се върху засегнатия участък от кожата до 6 пъти дневно. Когато е необходимо, допълнително се втрива в кожата. При подсичане GinGira Alba Bebe се прилага при всяка смяна на пелените, след тоалет на възпалената кожа. Спреят е много удобен за прилагане, не цапа и не изсушава кожата. Изключително подходящ е за нежната бебешка кожа.

GinGira Alba Bebe има бързо действие. Охлаждащият и успокояващ ефект на продукта се усеща непосредствено след приложението му. Значително подобрение се наблюдава още през първите часове.
Препоръчително е да се използва до пълното изчезване на възпалението. Продуктът е безопасен е дори при продължителна употреба. Липсват нежелани реакции. Хипоалергичен е, не съдържа консерванти, оцветители, ароматизатори.
GinGira Alba Bebe е произведен във високотехнологична фармацевтична форма – специално дерматологично мляко под формата на спрей. Той е продукт с иновативна патентована технология, получил особено признание в Холандия, където е номиниран за иновативен бебешки продукт за 2009 г.

GinGira Alba Bebe е със специфичен баланс на съчетание на емолиенти и хидратиращи съставки с активна съставка цинков оксид 10%, предназначен специално за кърмаческата възраст. Цинковият оксид е одобрен от FDA като най-безопасна слънцезащитна субстанция за деца под 6-месечна възраст. Активната съставка на GinGira Alba Bebe цинков оксид е най-често използваното средство както за лечение, така и за профилактика на дерматит от пелени. Приложен върху засегнатия участък, GinGira Alba Bebe създава защитен филм и предпазва кожата от урина и фекалии. Добре балансираната формула позволява естественото възстановяване на кожата. Локалното приложение на цинков оксид ограничава инфекцията и възпалението, като стимулира епителизирането и локалната имунна защита на кожата и регулира метаболизма на колагена.
GinGira Alba е продукт, който позволява използването му във всички възрастови групи при подсичания, леки повърхностни наранявания, кожни алергии, ухапвания от насекоми. Може да се използва и като допълващо лечение при розацеа и акне. Има много добър противосърбежен ефект при варицела, който се дължи на охлаждащото и противовъзпалителното действие на GinGira Alba Bebe.

Другият продукт от серията – GinGira Zinc Pyritione Spray e предназначен за употреба при зряла кожа. Активната съставка Zinc Pyritione е със специфично действие и много добър ефект основно при себореен дерматит, псориазис, невродермит, гъбични инфекции (напр. Pityriasis versicolor).
GinGira Alba Bebe и GinGira Zinc Pyritione Spray са продукти от медицинската козметика, които могат да бъдат полезни за практиката на всеки общопрактикуващ лекар и специалист.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom