Антиоксидантният облик на балканската диета

Антиоксидантният облик на балканската диета
468×60 – top

Брой 8/2020

Доц. д-р С. Ханджиев, д.м., Моника Салтиел
Българско сдружение за проучване на затлъстяването и
съпътстващите го заболявания

Съвременните научни проучвания подчертават значението на хранителните традиции за превенцията и лечението на множество заболявания. Положителната роля на националните традиции в храненето бе основна тема на последния световен конгрес по хранене – Буенос Айрес 2017 г. На Европейската конференция по хранене (06.02.2018), по време на председателството на България на Европейския съвет бе изтъкнато значението на Средиземноморската, Балканската и Северната диети. Традиционното хранене на балканските народи (Балканската диета) с исторически корени отпреди столетия, притежава положителните качества на средиземноморския тип хранене и с богатия си спектър от здравословни хранителни елементи е предпоставка за разработка на разнообразни превантивни и лечебни хранителни режими.

КупиАбонамент

468×60 – bottom

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom