“Звезден път към науката – Измисли, Създай, Вдъхнови!”

“Звезден път към науката – Измисли, Създай, Вдъхнови!”
468×60 – top

Асоциацията на студентите -медици в България – София (АСМБ-София) за петнадесети път с Международен конгрес за студенти и млади лекари –

“Звезден път към науката – Измисли, Създай, Вдъхнови!”
(Starway to science – Imagine, Invent, Inspire!)

12 – 15 май 2016 – Медицински университет – София

Единственият академичен изследовател на вируса Ебола и Зика извън САЩ, ще изнесе лекция у нас
Д-р Лезли Лобел – Ben-Gurion University

На 09 май (понеделник) от 10.00 ч. в Пресклуба на НДК, Асоциацията на студентите -медици в България – София (АСМБ-София) организират пресконференция по повод представянето на Петнадесетото издание на международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences – ICMS 2016).

Мотото на събитието тази година е “Звезден път към науката – Измисли, Създай, Вдъхнови!” ( Starway to science – Imagine, Invent, Inspire! ). Конгресът ще се проведе от 12-ти до 15-ти май в Медицински университет – София.

Теми на пресконференцията:

Перспективи пред младата медицинска общност в България. Има ли смисъл и защо сме все още тук?
Акценти от предстоящата конференция. Най-интересните лектори и темите им. Кои са те и какви научни разработки ще представят? (Проф. Крейг Лаигейт – University of Oxford, Проф Робърт Браун – Imperial College London , Д-р Лезли Лобел – Ben-Gurion University).
Представяне на специализирани работилници за усъвършенстване на практическите умения на младите медици. Те ще бъдат проведени от водещи български специалисти и ще покриват разнообразни области от медицината.

Участници:

Д-р Радислав Наков – Председател, Асоциация за развитие на медицинската общност (АРМО);
Нези Низамова- Председател, Асоциацията на студентите -медици в България – София (АСМБ-София);
Симеон Георгиев – Зам.- председател, Асоциацията на студентите -медици в България – София (АСМБ-София);
Д- р Радислав Тодоров- хирург, УМБАЛ „Александровска“.

Повече за Международния конгрес за студенти и млади лекари:

В последните години Международния конгрес за студенти и млади лекари се утвърди като едно от най-големите и перспективни събития по рода си в Европа.

В събитието участват студенти и млади лекари , специализанти и докторанти по медицина, фармация, дентална медицина, здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности. Тази година на конгреса ще присъстват рекорден брой млади учени от цял свят – над 700. Световноизвестни учени ще изнесат свои лекции.

Участниците ще имат възможността да се включат в разнообразни семинари, тренинги, лекции и уъркшопи, които да затвърдят практическите им умения.

Организаторите са подготвили модули по даване на първа помощ, основни хирургични и ортопедични умения, ултразвукова диагностика и много други области. Целта им е да задоволят максимално интереса на младите учени.

Успоредно с практическите курсове ще се провеждат и лекции върху съвременни медико-биологични проблеми от изявени и световно признати лектори.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom