Приложение на Омега 3 + витамин Е в управлението на сърдечно-съдовия риск

Приложение на Омега 3 + витамин Е в управлението на сърдечно-съдовия риск
468×60 – top

Д-р Хр. Христофоров, д-р Князова, д-р С. Йорданова, д-р Н. Пачовска, д-р П. Дакова, д-р К. Господинов, д-р П. Тончев, проф. д-р Сн. Тишева
Медицински университет, Плевен

Физическата активност и балан-сираното хранене са много важни условия за здравословен начин на живот. Нерационалното хранене често съдържа много наситени мазнини, животински мазнини и холестерол. Важните за организма полиненаситени мазнини са ОМЕГА-3 мастни киселини, които поддържат баланса на холестерола и триглицеридите. Те не могат да бъдат синтезирани в организма и често приемането им в препоръчителните количества е трудно. В тази група са включени Докозахексаенова киселина (DHA) и Ейкозапентаенова киселина (EPA).
Известно е, че за да си набавим необходимите количества Омега-3 е необходимо да консумираме 2 пъти седмично студеноводна риба. В случаите на повишени нива на холестерола и хранене, богато на мазнини, съчетано с малко количество консумирана риба, хранителна
добавка с Омега-3 мастни киселини може да помогне за балансиране нивото на триглицеридите.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom