Проф. Златица Петрова е отстранена временно от поста директор на ИАМО

Проф. Златица Петрова е отстранена временно от поста директор на ИАМО
468×60 – top

„Проф. Златица Петрова ще бъде отстранена временно от длъжността изпълнителен директор на ИАМО. Предварително мога да ви уверя, че това няма да влоши работата на агенцията. Работим много тясно с прокуратурата и ще направим всичко, което е необходимо, за да подпомогнем процеса на разследване“. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с обявеното от прокуратурата днес образуване на наказателно производство за нарушения в работата на агенцията.

Ананиев коментира, че Министерството на здравеопазването, съгласно препоръките на Върховната административна прокуратура, е предприело всички необходими действия за изменение на вътрешните актове на ИАМО и привеждането им в съответствие със законовите разпоредби. За целта са внесени изменения и допълнения в Наредба №14 от 20.04. 2010г. за условията и реда за извършване на проверки на лечебните заведения от Изпълнителна агенция „Медицински одит“, издадена от министъра на здравеопазването, обясни министърът.

Запитан дали в МЗ са постъпвали сигнали за потулване на информация в ИАМО, здравният министър заяви, че такива няма откакто той е поел поста. Той разясни, че всяка една структура на ведомството, включително ИАМО е обект на проверка веднъж годишно, но до такива изводи, изнесени днес, не е стигано. Днес здравният министър ще реши кой ще оглави временно агенцията.

468×60 – bottom

Подобни

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom