Регенераторна терапия с обогатена с тромбоцити автоложна плазма при дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат

Регенераторна терапия с обогатена с тромбоцити автоложна плазма при дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат
468×60 – top

Брой 10/2019

Д-р П. Тодоров, д.м.
Клиника по Ревматология, УМБАЛ „Каспела”, Пловдив, МУ – Пловдив

Обогатената с тромбоцити автоложна плазма е описана през 1970 г., а е използвана като лечебен метод за първи път през 1987 г. при открита сърдечна операция за подпомагане на костното заздравяване. Скоро след това тя е прилагана за лечение след гръбначни увреди и за по-бързо възстановяване на меките тъкани след пластични операции.
През годините обогатената с тромбоцити автоложна плазма печели обществено внимание като метод на лечение на спортен травматизъм при елитни атлети. Приложението й успява да доведе до съкращаване на възстановителния период и по-бързо достигане до върхови спортни натоварвания.
Статията дава подробна информация за приложението на обогатена с тромбоцити автоложна плазма при дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат.

КупиАбонамент

468×60 – bottom

Подобни

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom