L-цистеин като хранителна и технологична добавка – медико-биологични ефекти и здравна безопасност
Брой 11/2022 Проф. д-р Д. Байкова, д.м. Специалист по Хранене и диететика, МЦ „Марковс“, София Проблем: L-цистеинът е заменима аминокиселина,…
Брой 11/2022 Проф. д-р Д. Байкова, д.м. Специалист по Хранене и диететика, МЦ „Марковс“, София Проблем: L-цистеинът е заменима аминокиселина,…
Брой 10/2022 Д-р Х. Хайдудова, дерматолог УМБАЛ „Д-р Г. Странски” – Плевен Резюме Целулитът представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна…
Брой 9/2022 Проф. д-р Ц. Дойчинова, Д-р И. Петкова, Д-р Е. Смирнова Резюме COVID-19 e вирусно заболяване, което се причинява…
Брой 5/2022 Д-р Т. Вълова Клиника по Кардиология, ВМА Резюме Пандемията COVID-19 се оказа огромно предизвикателство за медицинската наука и…
Брой 9/2021 Проф. д-р Хр. Одисеев, д.м.н. Един от ключовите въпроси при прогнозиране хода на пандемията на COVID-19, причинена от…
Брой 9/2021 Проф. д-р Хр. Одисеев, д.м.н. През миналата 2020 година Световната Здравна Организация проведе в Китай асамблея, на която…