Хранене и диета при сърдечно болни
Брой 3/2002 Акад. Д-р А. Пухлев Въпросът за действието на различните хранителни вещества белтъци, мазнини, въглехидрати, витамини, минерални соли, вода…
Брой 3/2002 Акад. Д-р А. Пухлев Въпросът за действието на различните хранителни вещества белтъци, мазнини, въглехидрати, витамини, минерални соли, вода…
Брой 10/2001 Д-р Веселин Денков, Ст.н.с. Д-р Румяна Денкова Микроелементи в плодовете се съдържат в незначителни количества, поради което се…
Брой 9/2001 Д-р Веселин Денков Д-р Румяна Денкова В природата се срещат стотици елементи, от които около 17 са жизненонеобходими…
Брой 4/2001 Д-р П. Илинов Телесната маса (теглото) и ръстът се увеличават при всеки индивид до 20-25 годишна възраст. При…
Брой 2/2001 Д-р П. Илинов Наричат ги още баластни вещества, защото основната им съставка е целулоза, хемицелулоза, лигнин, пектини, гуми,…
Брой 2/2001 Д-р Николай Данчев Коензим Q 10 или убихинон е изолиран за първи път 8 САЩ през 1957 година….